Exposició a Alemanya, dedicada a Tàpies i Miró: "Welt auf Papier"



Amb motiu de l'Any Tàpies i del 130è aniversari de Joan Miró, el Kunstmuseum Pablo Picasso Münster  (Museu d'Art Pablo Picasso) de Münster, Alemanya, presenta l'exposició Tàpies/Miró. Welt auf Papier (Tàpies/Miró – Món sobre paper).

En aquesta mostra, les obres de dos dels artistes catalans més importants del segle XX entren en un diàleg apassionant. L'exposició, que inclou més de 100 creacions, té com a eix principal l'obra gràfica d'Antoni Tàpies i de Joan Miró, material que juga un paper cabdal en l'obra global dels dos catalans.

El títol de l'exposició Món sobre paper té un doble sentit: D'una banda, fa referència a la realitat de l'obra d'ambdós artistes, en forma d'objectes com peces de roba, peces de fusta trobades o, fins-i-tot, retalls de diari. D'altra banda, també aborda la rellevància històrica de la seva obra. El treball de tots dos artistes va molt lligada a la història de Catalunya i d'Espanya, a l'oposició al franquisme i a la recerca de la identitat catalana.

L'exposició es realitza sota el patrocini de l'Ambaixada d'Espanya. Forma part de les celebracions internacionals de l'Any Tàpies (Tàpies Lives / Living Tàpies), organitzat per la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, Catalunya. 


Exposició:
Tàpies/Miró. Welt auf Papier 
(Tàpies/Miró. Món sobre paper)

Del 30 de setembre de 2023 al 21 de gener de 2024.
Kunstmuseum Pablo Picasso Münster (Alemanya).

Entrades populars