Exposició: Eva Lootz. Caminar amb el riu | Fundació Suñol, Barcelona


La Fundació Suñol de Barcelona acollirà l’exposició Caminar amb el riu, de l’artista Eva Lootz des del 28 de setembre fins al 17 de febrer de 2024. L’artista exhibirà una sèrie d’obres de nova creació, on s’aprecien les influències de l’estada que va realitzar al Japó l’any 2019, on va connectar amb els Haikus de Matsuo Basho, el poeta caminant, per qui ha sentit sempre una gran afinitat. El resultat són línies que van esdevenint formes i que ens presenten la seva quotidianitat, que ens parlen de com es relaciona el nostre cos amb l’entorn i amb els objectes que ens envolten.

Aquests treballs es completaràn amb una sèrie de dibuixos de major format i en blanc i negre, com són Esbossos per a l'espai exterior, Temps o El fons indiferenciat de la consciència, en la que apareixen els noms de pila de 20 dones creadores de finals del segle XIX i XX.

Eva Lootz va néixer el 1940 a Viena, on es va formar en belles arts, musicologia, cinema i filosofia. L’any 1967 es va instal·lar a Madrid, esdevenint un dels noms destacats de l’escultura espanyola de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. La seva obra, que inclou instal·lacions i escultura, a més de fotografia i vídeo, discorre al voltant de dos pols: la matèria i el llenguatge. 

Tot i que va començar a treballar amb materials com cotó, terra o llavors, amb el temps va incorporar una reflexió sobre els llocs d’extracció i el tractament de minerals i matèries primeres, les rutes d’intercanvi i els efectes socials i culturals que provoquen, així com la petjada que deixen al paisatge i la llengua. Matèria, ecologia, territori i gènere són alguns dels conceptes que n’han anat centrant la seva producció. L’any 1994 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Belles Arts. Eva Lootz és una de les artistes destacades de la Col·lecció Suñol Soler, que conserva dues obres seves dels anys 80.


Exposició:
Eva Lootz. Caminar amb el riu

28.09.2023 - 17.02.2024
Fundació Suñol
Carrer Mejía Lequerica 14, Barcelona, Catalunya

Inauguració: dijous, 28 de setembre del 2023, a les 18:30h


Comentaris

Entrades populars