El programa Espais C de creació artística a les escoles de primària de Barcelona



El programa Espais C (“Espais de creació artística a les escoles de primària de Barcelona”) introdueix l’art de manera contínua dins l’escola mitjançant la creació d’un espai-taller coordinat conjuntament per l’alumnat i un/a artista resident.

S’adreça als centres d’educació primària, que cedeixen un espai-taller a persones joves creadores amb la finalitat que durant tot un any desenvolupin els seus projectes. A canvi, l’artista obra les portes, unes hores a la setmana, a grups d’infants, perquè, de manera lliure, puguin anar-hi a fer els seus projectes compartint el taller.

El projecte es basa fonamentalment en la cooperació entre persones i en el mutualisme entre institucions i esdevé un projecte educatiu i artístic sostenible. L’artista novell n’obté un taller, i l’escola, un nou espai de creació actiu que comparteixen infants i artista i on generen sinergies creatives.

Espais C és un programa del Consorci d’Educació de Barcelona i de l’Institut de Cultura de Barcelona. La coordinació i la mediació del programa és a càrrec del Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona i de l’entitat Experimentem amb l’Art, amb la participació d’Hangar, la Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Suñol, com a centres associats a cada Espai C. A més, es té l’assessorament de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entrades populars