L'escriptor Biel Mesquida homenatja Antoni Tàpies amb una Oda | 9 feb.


Les cadires de Tàpies és un cicle d’accions sonores de caràcter multidisciplinari organitzat en el marc de l’Any Tàpies a la Fundació Antoni Tàpies i amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’una proposta que posa al centre la veu i la paraula per fer un acompanyament sonor a la memòria oral. Així doncs, cadascuna de les tretze sessions comptarà amb la presència d’un creador que partirà de la cadira com a element performatiu per reconnectar amb l’univers creatiu de l’artista des dels llenguatges expressius i les posades en escena d’avui.

Biel Mesquida presenta la tercera cadira amb el títol Textures. Oda per a Antoni Tàpies:

"Cantaré les mil i una dreceres cap a l’invisible que són els fonaments de l’obra tapiana amb ritmes i harmonies que he après en els seus regruixos i primarells, en les seves coloracions i entreteixits, en els seus aliatges i esgrafiats… Diré amb tota l’ànima la floradissa i l’exploració tapiana en els territoris de la fragilitat i del risc, en les atmosferes de la invenció i del murmuri, en els murmuris de la matèria ressuscitada per ell i encara més. Escriuré amb cal·ligrafies alades i amb gratitud d’usuari tot el bosc de signes que han eixamplat la meva percepció. Faré una acció de gràcies a Antoni Tàpies!"

Biel Mesquida és escriptor, biòleg, crític i lector. Amador dels llenguatges de les lletres i de les ciències. Els seus primers texts, L’adolescent de sal (1973) i El bell país on els homes desitgen els homes (1974), obriren miradors nous en el panorama magre i esquifit de la literatura catalana. Coordinà la secció de ciències i medicina de la Gran Enciclopèdia Catalana (1972-1980). Dirigí el servei de comunicació i les edicions de la Universitat de les Illes Balears (1982-2011). En els seus llibres, especialment a Excelsior o el temps escrit, Vertígens, Els detalls del món, Llefre de tu, Carpe momentum i Encarnacions, ha creat músiques verbals singulars, novelles i engrescadores. Col·labora en nombrosos mitjans de comunicació i des de l’any 1999, quan el fundà, dirigeix el Festival de Poesia de la Mediterrània.

Data: 9 febrer | 19:00-20:00
Lloc: Fundació Antoni Tàpies
Preu: 5 €
Durada: 40 min, aproximadament

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona, Catalunya



[Imatge: Biel Mesquida fotografiat per Jean Marie del Moral].

Entrades populars