Portes obertes i Candela Capitán a la Fundació Tàpies pel Dia dels Museus | 18 maig



"Seguint el sol" és un cicle experimental de manifestacions sonores i escèniques de caràcter performatiu que presenta nou sessions inèdites de joves creadors a la Fundació Antoni Tâpies. El cicle, comissariat per Carolina Olivares Esturillo, reivindica l’energia jove i inesgotable d’artistes que ompliran de llum i donaran una nova vida al solitari mitjó de Tàpies que presideix la terrassa de la Fundació.

Tercera sessió amb Candela Capitán

Eines de control en llibertat, esquelles i algorismes, "slow living" i hipnotisme de pantalla són la base de CELDA SONORA, el nou "solo" de Candela Capitán (Sevilla, 1996) per al cicle "Seguint el sol", comissariat per Carolina Olivares Esturillo, a la Fundació Antoni Tàpies, que es presentarà el 18 de maig del 2024, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus.

CELDA SONORA és un procés de dansa que explora el cos i el moviment per desmitificar la idea de trobar una connexió més profunda amb un mateix, els altres i l’entorn a través del fenomen New Age. Aquesta peça fusiona dos instruments de control en llibertat tan dispars com l’esquella i l’algoritme i implementa el que Capità anomena “pràctica de moviment Slow Living” a la dansa. El cos constrenyit i una banda sonora rudimentària són la resposta a la saturació tecnològica, al ritme accelerat i a la cerca de gratificació instantània que caracteritzen gran part de les generacions contemporànies.

Candela Capitán és artista d’acció i coreògrafa. El seu treball personal explora l’activació i la desactivació dels vincles socials, posant el cos en relació amb altres cossos, objectes i imatges col·lectives.

La jornada de portes obertes pel Dia Internacional dels Museus serà el 18 de maig del 2024, de les 10 a les 19h.

Data de l'actuació de Candela Capitán: 18 de maig del 2024, a les 12h
Lloc: Fundació Antoni Tàpies
Preu: Sessió gratuïta amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus.



Entrades populars