Una performance de Bartolomé Ferrando al cicle "Les cadires de Tàpies" | 14 juny


Les cadires de Tàpies és un cicle d’accions sonores de caràcter multidisciplinari organitzat en el marc de l’Any Tàpies amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra. Es tracta d’una proposta que posa al centre la veu i la paraula per fer un acompanyament sonor a la memòria oral. Així doncs, cadascuna de les tretze sessions comptarà amb la presència d’un creador que partirà de la cadira com a element performatiu per reconnectar amb l’univers creatiu de l’artista des dels llenguatges expressius i les posades en escena d’avui.

L’acció de la setena cadira de Tàpies és "Accions fonètiques breus", una proposta de Bartolomé Ferrando. Es tracta d’una proposta que aplega peces curtes, basades en la descomposició i recomposició de la veu i de la paraula, algunes d’elles dedicades a Antoni Tàpies. El punt de partida d’algunes de les peces és el de la poesia fonètica, situada a mig camí entre la parla i la música, derivada del dadaisme i a tocar de la poesia concreta o el lletrisme. En la majoria, Ferrando tractarà l’emissió improvisada del llenguatge i anirà a la recerca de trets del primitivisme oral.


Bartolomé Ferrando és professor d’art intermèdia i performance a la Universitat Politècnica de València. Com a performer, ha participat en festivals i encontres internacionals celebrats a Europa, Amèrica i Àsia. Ha coordinat diversos festivals internacionals a l’IVAM i al MNCARS. Ha exposat la seva poesia visual en diverses ciutats d’Espanya, Itàlia i França. Forma part dels grups SIC i dosentredos. Ha publicat la revista Texto poético i els llibres Hacia una poesía del hacer, La mirada móvil, El arte intermedia, El arte de la performance, elementos de creación i De la poesía visual al arte de acción, entre d’altres. També ha publicat diversos enregistraments en casset, vinil i CD, així com vídeos i DVD de performance.

14 juny | 19:00 h
Fundacio Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255, Barcelona)
Preu: 5 euros

Amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, que enregistrà en directe la conferència en format podcast.

+ informació


[Fotografia: Bartolomé Ferrando. Decadence Festival. València. 2015-1. Foto Imke Zeinstra. Homenatge. Poema sonor.]

Entrades populars