Sarah Sze


"Hidden Relief" (2001) Obra de Sarah Sze


Les instal·lacions de Sarah Sze van començar a rebre l'atenció que es mereixien a mitjans dels 90 i la seva estètica de “runes esculturals” va esdevenir instantàniament reconeixible: ella és especialista en utilitzar un garbuix d'objectes casolans, de material d'oficines i d'altres elements de la vida quotidiana per bastir construccions que desafien la gravetat i que flueixen al llarg dels sostres, cobreixen els pisos o penetren les parets dels espais de l'exposició.

Les seves estructures brillantment acolorides, estroncadament entortolligades, semblen delicades i eternes alhora, intimes i arrabassadores, mecàniques i emocional. La Sarah sap infondre un caràcter orgànic als objectes produïts en sèrie; les seves instal·lacions (potenciades sovint per les llums, els motors, les plantes i l'aigua) funcionen com ecosistemes autònoms. / Sarah Sze és artista i escultora nord-americana nascuda el 1969 a Boston.

Clicant a continuació podreu veure altres obres de l'autora: Triple point, Art of losing, Fractured sculpture, Proportioned to groove.


Comentaris

  1. Es impresionant l'estructura de les obres d'aquesta artista. Quin embolic d'objectes!. I en canvi son bellíssimes.

    ResponElimina
  2. Agafar elements qüotidians i transformar-los en art... en el fons respon a aquella dita del '68: "...quan el savi senyala la lluna, el neci mira el dit". L'aureola d'aquesta artista m'agrada perquè consisteix en "sacralitzar" el dia a dia, és a dir: dotar de sentit, oferir un espai humanitzat, allà on només hi poderiem veure "objectes"

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars