Cultura i política local


Aproximadament 70 gestors culturals del grup de treball en cultura de l'organització Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) es reuneixen des d'ahir i fins avui al Museu Picasso de Barcelona per potenciar el paper de la cultura dins de les polítiques locals.

Aquest grup de treball, presidit ara pel regidor de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Martí, pretén seguir les directrius de l'Agenda 21 de la cultura, document aprovat per ciutats i governs locals de tot el món reunits en el quart fòrum d'autoritats locals per a la inclusió social de Porto Alegre.

Aquest acord, presentat a les Nacions Unides, UNESCO i CGLU durant el Fòrum de les Cultures de Barcelona, serveix per articular la dimensió cultural de les polítiques urbanes i té com valors bàsics els drets humans, la diversitat cultural, la sostenibilitat, la democràcia participativa i la pau.

Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), fundada el 2004, és l'associació de governs locals més gran del món i representa com més de la meitat de la població mundial de 120 estats de l'ONU. El seu paper és el de portaveu unit i defensor mundial de la democràcia i l'autonomia local

Entrades populars