Els Piranesi de Montserrat













Els gravats de Giovanni Battista Piranesi
, una col·lecció de 60 peces propietat del Museu de Montserrat, sortiran per primera vegada del museu per ser exposats a Oviedo, Sabadell, París, Màlaga i Andorra. Aquesta mostra inèdita dels millors gravats de Piranesi, que porta per títol 'Els Piranesi de Montserrat', correspon a les sèries de 'Vistes de Roma i Vistes de monuments (1748-1768)'.

Aquesta és la primera vegada que aquests gravats surten de Montserrat. La majoria de les obres de Piranesi van ser adquirides a Roma pel pare Bonaventura Ubach a finals de la Primera Guerra Mundial, període en el qual també es va comprar 'Sant Jeroni Penitent' de Caravaggio.
Actualment, aquesta col·lecció de gravats està considerada la més important d'Espanya, amb les de la Reial Acadèmia de Sant Carlos de València i la de la Biblioteca Nacional. En total, Montserrat conserva 18.400 gravats.

En l'exposició, que es podrà visitar fins al 10 de desembre a Oviedo també es podrà veure el llibre 'Il Campo Marzio dell'Antica Roma' (1a. edició, 1762), un tractat essencial per comprendre la defensa que va fer Piranesi de Roma en el temps que es discutia la seva supremacia en l'Antiguitat.

Entrades populars