Exposició de Jean-Marc Bustamante

















Perfect Dream, de Jean-Marc Bustamante


Les obres de Jean-Marc Bustamante (Tolosa de Llenguadoc, 1952) que presenta a la Galeria Estrany de la Mota fins el proper 4 de novembre, són totes elles serigrafies en color sobre plexiglás.

A la sèrie Panorama, que l'artista duu desenvolupant des de 1997-1998, la imatge és un dibuix o part de detalls de les seves pròpies fotografies. En la sèrie Trophees, en canvi, el dibuix és traslladat a l'alumini, i aquest al seu torn, es sobreposa damunt un plexiglàs monocrom amb un color creat específicament per a cadascuna de les peces. Finalment, Perfect Dreams és un híbrid entre ambdós. En elles, el dibuix es desenvolupa tant en el plexiglàs que constitueïx el fons, com en l'alumini del primer pla. Es tracta de tres maneres diferents de jugar amb els plànols de la imatge mitjançant els quals investiga en l'efecte d'indeterminació espacial que totes aquestes obres comparteixen, i que donen lloc a un espai abstracte de projecció mental.

Causa i, alhora, conseqüència d'això, és l'efecte de suspensió en el qual es troben totes aquestes imatges, fet que suposa una prova per a l'espectador que, sota un parany estètic, passa a ser responsable de la relació que pogués mantenir amb aquestes obres. Totes aquestes obres troben en elles mateixes un estat de transició. És un treball amb el qual tracta d'aconseguir un objecte suficientment dens en informació perquè es converteixi en objecte de pensament. El qual l'artista defineix com imatge mental derivada de somnis perfectes, de mons canviants.

Entrades populars