Miquel Navarro a la Galeria Pelaires













Obra "Tensió" de Miquel Navarro.


La
Galeria Pelaires, de Palma de Mallorca, manté fins el 9 de novembre l'exposició escultòrica "Muntatges, composicions i figures" de Miquel Navarro.

Miquel Navarro
irromp amb força en els anys 70 en el terreny de la creació plàstica on encara es manté. Es defineix des de llavors com escultor, terreny en el qual destaca per la seva visió de l'escultura com construcció de paisatges urbans. Dissenya ciutats refent-les en la seva dimensió mítica. Al principi treballa amb materials ceràmics gràcies als quals aconsegueix que la seva utopia urbana tingui un caire tel·lúric, però, aviat, traspassa aquesta esfera per a situar-se d'una manera més versàtil en tota classe de materials industrials.

Sense desmentir
aquest llenguatge consolidat, que arriba a una merescuda estima internacional, Miquel Navarro, amb els anys, eixampla l'horitzó del seu bagatge experimenta amb l'escultura urbana monumental -on barreja la puresa i la nitidesa figuratives amb una veta d'ironia popular-, així com a una definició més escarida i contundent del sentit vertical de les seves peces. Des de la dècada dels 90, Miquel Navarro dóna mostres d'una densitat i una concentració, que apuren el millor de si mateix. D'una banda, assoleix intensitat -com la d'un Giacometti al que se li despullés del seu tremolor manual-, però, d'altra banda, s'ha fet més transparent; en suma: diu més i el que diu ho diu d'una manera més senzilla.

Entrades populars