Nova etapa del Museu Picasso











Imatge de l'interior del Museu Picasso de Barcelona


El nou director del Museu Picasso de Barcelona, Josep Serra, apostarà per la col·lecció del centre i la investigació en la seva etapa al capdavant del museu barceloní, en què intentarà diversificar la programació i incrementar el patrimoni amb adquisició d'obres.

En declaracions a Europa Press, Serra ha afirmat avui que la col·lecció del museu serà "essencial" i regirà tots els programes amb l'objectiu de "fer accessible" el patrimoni del museu, compost per unes 3.500 obres. Serra ha assegurat "no estar obsessionat" amb les xifres de visitants al museu i ha dit que el seu objectiu de públic és el local, pel qual ha advocat per "dedicar-se a la ciutat" i captar nous públics. "És important la relació amb l'entorn", ha afegit.

Per això, ha explicat Serra, serà important la "diversificació" de la programació i "obrir fronts" per accedir a nous públics. Un dels eixos serà l'educació, però "no únicament per les escoles", sinó pel visitant. Un altre dels eixos sobre els quals girarà la seva gestió en el Picasso serà la investigació de l'obra picassiana i el seu entorn, amb la presència dels millors especialistes i col·laboracions amb institucions acadèmiques perquè el museu és "imprescindible" per entendre la primera etapa de l'artista.

Josep Serra també ha dit que el museu farà el possible per incrementar el seu patrimoni, però sense "pecar d'ingenuïtat". Entre les possibilitats que s'obren ha enumerat el conveni de capitalitat cultural, donacions per part del Ministeri de Cultura o "fer-nos atractius" per rebre dipòsits d'obra. Serra ha explicat que el centre aspira a dotar-se d'un model organitzatiu propi, que pal·liï la desproporció entre la ressonància del museu i la seva estructura. El nou director ha dit que aquest nou model ha de servir per dotar-lo de "més autonomia i independència".

Finalment, Serra s'ha referit a la polèmica que va envoltar el seu nomenament i ha dit que se sent "molt capaç". En opinió seva, "no es pot parlar de bons models i de dolents o assegurar en abstracte qui seria el millor director pel museu", així dóna per tancat un debat que ha donat "per mort".

Entrades populars