Perilla la conservació dels monestirs











La quaranta-dosena edició de les 'Lecciones de Arquitectura Española', dedicades a l'arquitectura monàstica medieval, han posat de manifest el problema que suposa la reducció de monjos i ordes monacals, que "fan perillar" aquests edificis, i per a qui una de les solucions és la seva utilització com a seus de l'Administració Pública.

Així ho ha manifestat José Luis Gutiérrez Robledo, professor de la Universitat Complutense de Madrid i codirector de la trobada, realitzada durant el cap de setmana a Àvila organitzada per la Fundación Cultural Santa Teresa, de la Diputació Provincial avilesa, amb la participació de més d'un centenar d'alumnes.

De totes maneres, ha assenyalat que allotjar oficines en els monestirs resulta problemàtic, perquè "acaben entrant-hi com amb fòrceps, de males maneres i acaben per no encaixar-hi bé", atès que "el sentit comú és un ben escàs en la restauració arquitectònica", ha lamentat.

L'arquitectura monacal, els efectes de les desamortitzacions del segle XIX, i els diferents tipus, com els benedictins, els romànics, els cistercencs i els romànics han estat motiu d'anàlisi en la trobada.

Entrades populars