Ramón de Soto a l'IVAM









Obra 'Arquitectura de silencio' de Ramón de Soto.

Reflexiones entre Eros y Thánatos és el nom de l'exposició antològica que l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) dedica als 40 anys de feina de l'escultor valencià Ramón de Soto (1942). Un total de 105 obres ens apropen a la personalitat d'un autor que ha buscat en la creació artística "una forma de conèixer la realitat".

Mitjançant les seves obres, Ramón de Soto ha intentat entendre les contradiccions de la vida, la mort, el plaer i la fi de l'existència. Els intents per entendre la realitat social l'han dut a explorar la cosmologia grega, el budisme o la filosofia zen, de la qual es declara un apassionat.

Els seus inicis com a escultor van coincidir amb els darrers anys del franquisme. Amb la normalització democràtica, va canviar l'art figuratiu de reivindicació per un art més intimista i espiritual. Des d'aleshores ha plasmat l'essència de la quotidianitat amb un art conceptual i lineal, proper al constructivisme.

L'artista va patir una greu intervenció quirúrgica mentre es preparava l'exposició, que estarà oberta fins al gener./Avui

Entrades populars