Drap-Art 06 al CCCB

El Festival Internacional de Reciclatge Artístic Drap-Art'06 es farà a partir d'avui fins al 17 de desembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una desena edició que tindrà exposicions, taules rodones, concerts i projeccions i el nou espai de reflexió 'Urbana i sostenible'. La mostra constarà, entre les seves obres, de models de llums, mutacions entre maniquins i vespes, un vestit de núvia fet amb papers de tràmits burocràtics -obra contra la política d'immigració- i robots realitzats amb deixalles metàl·liques, entre altres peces reciclades.

A més, el festival es completarà amb exposicions col·lectives, participació del públic i dues taules rodones en què hi haurà les ponències de la tercera tinenta d'alcalde, Inma Mayol, l'arquitecte Santiago Cirugeda o la directora del Centre Català de Reciclatge de la Generalitat, Pilar Chiva, entre altres. També hi assistiran altres artistes, com l'alemany H.A. Schult, conegut per la seva obra 'Trash-Men' -homes escombraries-, que té previst traslladar un miler de les seves estàtues a l'Antàrtida per denunciar l'escalfament global.

El festival, que va començar fa 10 anys amb una marató de creació en directe i sota la premissa "El que és escombraries per alguns és un tresor per uns altres", també disposarà d'un espai de tallers pel públic que vulgui transformar objectes destinats al contenidor. La mostra, d'entrada gratuïta, es dividirà en diferents disciplines, entre les quals destaca l'espai 'C3BAR' d'art plàstic o l''Aparador', on s'exposaran les obres guanyadores del premi 'Del residuo al arte', i també les candidatures presentades a aquest guardó pel 2007. Un altre apartat del festival estarà dedicat al Nadal, amb un mercat on s'exposaran obres i on els mateixos artistes les vendran al públic, promovent un consum alternatiu. A la nit, l'exposició es tancarà al Hall, amb concerts, DJ, projeccions i 'happenings'.


Entrades populars