L'exposició de Picasso a la Sala Gaspar


















La Pedrera de Barcelona rememora en una exposició de fotografies i objectes originals la històrica retrospectiva de Pablo Picasso a la Sala Gaspar de Barcelona el 1960, que va suposar "un abans i un després" en la recuperació pública de l'artista malagueny a Espanya.

'Picasso. Sala Gaspar. Barcelona 1960. Imatges d'una exposició' reuneix fotografies -tant del trasllat i muntatge com de les cues que es van formar-, articles apareguts en premsa, un reportatge del NO-DO, objectes dedicats per Picasso o imatges en les quals apareixen visitant la mostra personatges com el ministre de la Marina, l'almirall Abarzuza, l'escriptor Camilo José Cela, el pintor Antoni Clavé, l'actor Fernando Fernán Gómez o l'abat Escarré.

El comissari de la mostra, el crític d'art J.F. Yvars, ha assegurat avui, durant la presentació, que aquesta exposició de petit format és un "humil homenatge" a la relació de Pablo Picasso, la família Gaspar i Barcelona.

L'exposició a la Sala Gaspar a l'hivern del 1960 va prendre tints històrics perquè va ser la primera ocasió, en ple franquisme, que es presentava a Catalunya una exposició monogràfica de Picasso, formada per 30 olis seleccionats pel propi artista i que va suposar un esdeveniment cultural, social i polític a Barcelona.

L'exposició, que es podrà veure a partir de demà fins al 7 de gener a L'Entresòl de La Pedrera, s'inaugura aquesta tarda amb el concert 'El temps de Picasso', una selecció musical d'obres que evoquen facetes de la vida i l'obra de l'artista a càrrec d'Elena Gragera i Anton Cardó.

Entrades populars