Lluís Cadafalch Pladevall #artistes

Lluís Cadafalch Pladevall, pintor, il·lustrador i dissenyador gràfic. La seva web és de visita obligatòria . Ell mateix defineix la seva vocació artística, amb aquestes paraules:

"Si jo sóc com sóc i em dedico a la il·lustració, és en gran part per la meva família; oberta, liberal, gent de cultura, art i teatre, gent activa i compromesa. Vaig començar a dibuixar a l'escola. Una escola rural amb olor a pi i color festuc. Una escola freda en l'interior i ardent en l'exterior. Una escola de la transició democràtica amb records arraconats del dictador. Mirant per la finestra, volia sortir, córrer, volar i gaudir de l'aire fred i pur que la terra m'oferia. Dibuixant d'amagat en les llarguísimes lliçons de socials, vaig fer volar la meva imaginació creant un món interior màgic que avui encara conservo. I així fins a ara, i espero que segueixi per a sempre amb inquietuds i nous projectes. Amb imaginació, perquè hem d'evitar que la monotonia ens engoleixi i conservar sempre un raconet en el cos per a la imaginació. "

[bio] Lluís Cadafalch Pladevall neix a Sant Llorenç Savall (Barcelona) el 12 d'abril de 1968. Signa els seus treballs amb el pseudònim de Cadafalch. Ha cursat estudis de Disseny Gràfic i Il·lustració en l'Escola Massana de Barcelona. Comença la seva trajectòria professional realitzant treballs de disseny i maquetació per a diferents editorials. En 1994 crea el seu propi estudi i comença a dedicar-se professionalment a la il·lustració de llibres de text, contes i publicitat. En 2001 inaugura, al costat de dos amics, El Refugi, un local de pintura, escultura i art en general.

Els seus cartells han estat premiats en diversos concursos i en 2000 gana el concurs d'il·lustració per a la creació del cartell anunciador del Saló i la Setmana del Llibre Infantil i Juvenil, organitzat per la OEPLI (Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil).

Entrades populars