Patricio Reig a la GaleriaTrama








Patricio Reig presenta en la seva primera exposició individual a la Galeria Trama de Barcelona la seva nova sèrie de fotografies analògico-digitals. Les seves obres, entre la quietud i el silenci, ens parlen d'un passat col·lectiu a través de postals, fotografies i manuscrits antics recuperats que, manipulats digitalment mitjançant la reconstrucció dels seus fragments, adquireixen una nova significació en el present.

Aquests fragments, dipositaris d'una memòria ignorada constituïxen una presència inquietant i alhora familiar. L'artista, treballa com un investigador que s'acosta al passat a partir de vestigis i records per a reconstruir els fets. L'obra de Patricio adquireix un tint intemporal, de tons ocres, en diferents gradacions de negres, torrats i vermells intensos: colors consumits pel pas del temps, com descriu Olga Spiegel en el text del catàleg de l'exposició: “El negre és el silenci, el qual es desprèn d'aquests rostres, d'aquestes persones que Patricio Reig recupera i s'apropia per a donar-los una nova presència a través del temps, perturbadora per a nosaltres perquè en ells percebem el fugitiu de la vida i la força del passat que també som”.

Aquesta exposició reuneix un conjunt d'obra recent de formats compresos entre 60 x 40 cm i 92 x 225 cm i muntats sobre alumini i metacrilat. Patricio Reig (San Juan, Argentina 1959) viu i treballa a Barcelona des de 1984. És Doctor en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, així com pintor i fotògraf autodidacta. Reig inicia la seva carrera com pintor i fotògraf en els vuitanta, començant amb exposicions individuals i col·lectives a Colòmbia; ja en els noranta comença a mostrar els seus treballs a Barcelona i en altres ciutats com ara Hong Kong, Budapest, Toronto, Miami i Mèxic. Des de 2002 ha exposat la seva obra amb continuïtat en la fira internacional Art Miami, a més d'en Aart Chicago i Toronto Internacional Art Fair. Pròximament presenta la seva obra de nou en Art Miami i en Art Américas (Florida).

Entrades populars