Pintura dels segles XVII al XIX al MNAC


















L'obra d'
Antoon Van Dyck també serà present a la mostra.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) repassa a partir de demà al 4 de març del 2007 la pintura europea dels segles XVII al XIX en una exposició amb 42 obres del Metropolitan Museum of Art de Nova York dels principals mestres.

La mostra, comissariada per Katharine Baetjer, reuneix llenços d'El Greco, Francisco de Goya, Antoon Van Dyck, Giambattista Tiepolo, Jean Honoré Fragonard, Nicolas Poussin, Edouard Manet, Vincent van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Gauguin i Paul Cézzane, entre d'altres.

L'exposició 'Grans mestres de la pintura europea del The Metropolitan Museum of Art. D'El Greco a Cézzane', fruit dels acords que permeten una mostra de pintura catalana al Museu de Cleveland i el Metropolitan, preveu els principals períodes artístics de la història de l'art europeu d'aquests tres segles.

Les 42 obres de l'exposició reflecteixen la història del fons europeu de la col·lecció -format per 2.500 peces- i el gust pel col·leccionisme de la societat nord-americana, que des del 1870 ha anat engrossint els fons del Metropolitan amb les seves donacions. Aquest fet suposa que 35 dels quadres exposats a Barcelona fossin donacions de col·leccionistes privades, ha explicat la directora del MNAC, Maite Ocaña.

Entrades populars