Joan Brosa a l'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) acollirà del 12 de maig al 16 de juliol l'exposició 'Joan Brossa. Cartells 1975-1999' que mostra tots els cartells creats al llarg de 25 anys del poeta en què es mostra el seu interès per la plasticitat i el poder visual del llenguatge. La responsable de la Fundació Joan Brossa, Maria Luisa Menéndez, ha assenyalat que aquesta exposició "recull la poesia visual que el poeta va dissenyar per a diferents esdeveniments". En tots està patent "el seu interès per l'abecedari com a font d'inspiració constant", ha afegit.

Altres exposicions previstes per a la temporada 2007 del Museu de la Vida Rural, presentada avui a Barcelona, són 'Objectes de companyia' de l'escriptor Guillem Viladot -que s'inaugurarà el pròxim 27 de gener i podrà veure's fins al 25 de febrer- i 'La pell de la pell' amb aiguaforts de Joan Ponç i un text de J.V.Foix que estarà exposada des del 3 de març fins a l'1 de maig. El director de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte, ha assenyalat que els tres autors que protagonitzen les primeres exposicions d'aquesta temporada 2007 s'han definit per "la resposta, l'atreviment i el compromís inexorable en la seva activitat". L'exposició 'Objectes de companyia' de l'escriptor lleidatà Guillem Viladot recull els objectes de companyia que l'artista va fer des dels anys cinquanta com a pràctica paral·lela a la seva feina literaria i poètica-visual.

Aquests objectes representen un diàleg entre la imatge i la paraula, l'escultura i la poesia, seguint el model establert per l'artista dadaista Marcel Duchamp de descontextualitzar els objectes i convertir-los en obra d'art. D'altra banda, els 22 aiguaforts de Joan Ponç i el text del poeta J.V.Foix mostren de manera depurada el llenguatge plàstic del pintor i treuen a la llum el retrobament de Ponç amb Foix, amb el qual va mantenir un estret vincle des del començament de la seva trajectòria artística
.

Entrades populars