XII Premi Internacional d'Humor Gat Perich

L'històric ninotaire Joaquim Muntañola ha estat un dels guardonats.

Els dibuixants Joaquim Aubert Puigarnau 'Kim' i Joaquim Muntañola han guanyat el XII Premi Internacional d'Humor Gat Perich, que atorguen representants dels principals diaris catalans i es lliurarà el pròxim 10 de febrer a Premià de Dalt (Maresme). En aquesta edició, a més del tradicional premi Gat Perich que ha recaigut en Kim, l'organització lliura un guardó honorífic en reconeixement a la trajectòria professional en el món de l'humor gràfic, que ha anat a parar a Joaquim Muntañola.

Joaquim Aubert Puigarnau 'Kim' és un dels humoristes que millor domina totes les tècniques de treball, des de l'aquarel·la a l'oli. El maig de 1977 va entrar a col·laborar en la revista 'Jueves', on va crear el personatge de 'Martínez el facha', la sèrie més longeva de la revista. Ha col·laborat en publicacions com ara 'Ajo Blanco', 'Caníbal', 'El Víbora' o 'Rockdelux'.

Per la seva banda, Joaquim Muntañola (Barcelona, 1914) va començar a dibuixar i escriure en la revista 'Patufet' i altres publicacions anteriors a la guerra com ara 'El be negre', 'TBO' o 'Papitu'. Va ser un dels creadors més populars de la postguerra en dibuixar a 'La Vanguardia', 'El Mundo Deportivo' o 'El Correo Catalán', creant personatges com ara Josechu el basc. Ha escrit novel·les, articles i contes, ha fet grans campanyes de publicitat i ha fet cinema d'animació. Va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2000.

La cerimònia de lliurament dels premis es farà el 10 de febrer a Premià de Dalt (Maresme), a causa de la vinculació de Perich amb aquest municipi. Altres premiats al llarg de la història del premi han estat Gila, Mingote, Fer o Pepe Rubianes.

Entrades populars