Nou Poblenou | Antonio Montesinos | Centre Cívic Can Felipa | Barcelona | 9 abr.



Nou Poblenou
Antonio Montesinos

El dissabte 9 d'abril del 2022 tindrà lloc 'Nou Poblenou', una proposta d'Antonio R. Montesinos que pretén posar en relació el treball cartogràfic, l'urbanisme i l'anomenat disseny de futurs. 

La capacitat de «traçar un mapa», la de «dissenyar un territori» o la de «proposar un futur» sol estar en mans del poder polític la majoria de vegades. Posar aquestes eines a les mans de la ciutadania suposa permetre que aquesta estableixi els seus propis sistemes de representació, de gestió territorial i de projecció cap a futurs «desitjables». Aquesta activitat pretén pensar en les possibles relacions entre aquestes tres disciplines i fer un exercici pràctic que es basi al Poblenou. 

Per això comptaran, en primer lloc, amb Diana Padrón Alonso, que parlarà sobre contra-cartografia, cartografia crítica i mapeigs col·lectius. Després continuaran amb una petita introducció al «disseny de futurs» i finalitzaran la sessió fent un exercici pràctic en què utilitzaran la cartografia i algunes metodologies relacionades amb el «disseny especulatiu» per imaginar de forma col·lectiva futurs desitjables per al barri del Poblenou. Els resultats del taller seran publicats més endavant a 'El Poblenou', la revista de l'Associació de veïns i veïnes del Poblenou'.

Dissabte, 9 d'abril del 2022, de les 11 a les 14 h
Activitat gratuïta.

Centre Cívic Can Felipa
Pl. Josep Mª Huertas Claveria - planta 2a
Barcelona, Catalunya


.

Entrades populars