Catàleg raonat sobre l'escultura de Miró

Daniel Lelong Editeur i la Successió Miró han editat el catàleg raonat d'escultures de Joan Miró, 'Sculptures. Catalogue raissoné 1928-1982', a càrrec de Pilar Ortega i Emilio Fernández Miró, que reuneix tota l'escultura creada per l'artista.

L'obra, presentada avui a la Fundació Miró de Barcelona, segueix un recorregut cronològic de les escultures creades per Miró, excepte en aquells casos que la peça pertany a una sèrie, i vol ser una "eina útil".

'Sculptures. Catalogue raissoné 1928-1982' recull el títol, la data de producció, el material, les mesures, la foneria on es va crear -el catàleg n'assenyala set- i la procedència de cadascuna de les escultures de Joan Miró.

L'artista assenyalava que era en l'escultura "on crearé un món verdaderament fantasmagòric, de monstres vivents; el que faig en la pintura és més convencional". "Les escultures han de semblar monstres vivents".

En el pròleg del catàleg, Emilio Fernández Miró, nét de l'artista, recorda que l'artista va fer en la dècada dels 20 la seva primera incursió en el món de l'escultura però "no s'ho prenia seriosament".

En la dècada dels 30, Miró flirteja amb l'escultura, però no és fins a passada la Segona Guerra Mundial que torna amb força mostrant la seva inclinació pel treball amb el bronze.

En els anys 60, Miró va tornar als formats monumentals en l'escultura i, els últims anys d'aquesta dècada, influenciat per Alberto Giacometti, l'artista va començar a afegir color a les seves obres. L'artista va continuar esculpint fins a la seva mort./ EP.

Entrades populars