'Llums i ombres' de Jordi Bernet



L'exposició 'Llums i ombres', que es podrà veure fins el 9 de maig a la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra de Barcelona, fa un recorregut cronològic a través de 50 il·lustracions de còmic del creador català Jordi Bernet.

'Jordi Bernet: llums i ombres' és una exposició antològica d'un dels il·lustradors de còmic més internacionals. La seva obra es divideix en decennis, des que va començar a treballar a meitat dels anys 60 fins a l'actualitat.

Els seus a prop de 50 originals mostren les seves primeres obres que recorren gèneres com l'aventura, el western o la fantasia heroica, feta per al mercat francès, britànic o italià, fins a arribar a les seves últimes publicacions en còmic-books nord-americans.

Bernet segueix al mercat actual amb sèries tan populars com 'Torpedo', 'Kraken', 'Sarvan' i 'Clara de noche', personatge que dibuixa totes les setmanes per a la revista 'Jueves'.

En l'exposició podem veure, a més de les il·lustracions, una selecció de cartells, edicions estrangeres de les seves obres, llibres amb cobertes signades per l'autor i altres autors curiosos relacionats amb el seu treball.

[bio] Jordi Bernet (Barcelona, 1944) va néixer en una família dedicada al món de les historietes. Fill del reconegut dibuixant Jorge (Miquel Bernet), creador de Doña Urraca, nebot de l'il·lustrador Joan Bernet Toledano i de Miquel Cussó, guionista i escriptor. Bernet va freqüentar des de la infància la companyia dels autors claus de l'Editorial Bruguera com Peñarroya o Cifré./ EP.

Entrades populars