'Estàtues de paper, Arqueologies' de Juan Saliquet



La Galeria H2O de Barcelona presenta fins al 2 de juny l'exposició de Juan Saliquet 'Estàtues de paper, Arqueologies', amb escenificacions de realitats imaginàries a partir de les imatge que troba habitualment a revistes i catàlegs.

Totes les obres d'aquesta exposició són com escenificacions de les seves realitats imaginàries més o menys allunyades en el temps. En aquest cas Juan Saliquet indaga sobre l'estatuària antiga, a partir de móns iconogràfics realment llunyans que, a l'hora de la veritat, no ho semblen tant per l'ús d'aquestes geometries formals que donen a la seva obra una dimensió totalment contemporània. L'artista parteix d'imatges trobades a revistes i catàlegs per crear-ne de noves que ens poden recordar els sants, les verges o les venus d'un passat que Juan Saliquet ha retingut en la seva memòria i que plasma ara de forma inconscient i obsessiva.

[bio] Juan Saliquet va néixer a Madrid l'any 1969 i és un artista que domina a la perfecció el dibuix i el color, alhora que és un bon coneixedor de l'art del Renaixement i del Barroc espanyol i internacional, i això es nota en la seva obra actual. També s'ha interessat pels resultats plàstics de la geometria constructivista i sovint les seves obres són el resultat de la fusió d'aquella base clàssica amb les formulacions estètiques d'aquests corrents artístics més recents, amb aspectes del tot actuals, tant per les solucions formals com pels elements conceptuals que li serveixen de base intel.lectual.

Entrades populars