La queixa dels professors de plàstica


Els professors d'educació visual i plàstica i els de música van portar dimarts a la plaça de Sant Jaume de Barcelona la seva protesta per la retallada d'hores d'educació artística en l'ensenyament obligatori que, segons denuncien, vol dur a terme el departament d'educació. Tal i com ja hem fet en altres ocasions, Art Neutre? vol mostrar la seva solidaritat amb el col·lectiu de mestres. Els que fem aquest bloc considerem essencial que l'ensenyament obligatori treballi per estimular la creativitat i el gust artístic entre els més joves.

El Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) ha reiterat avui la seva queixa per la reducció d'hores de classe que es preveu per al nou disseny curricular d'Educació Primària i Secundària i ha demanat més desdoblaments i menys alumnes per aula en l'assignatura.

El degà del Col·legi, Antonio Aguirre, ha reivindicat la necessitat de reduir el nombre d'alumnes en les assignatures d'Educació Visual i Plàstica (EVIP), l'obtenció de recursos per part dels centres d'Educació Infantil, Primària i Secundària i la promoció del Batxillerat artístic als instituts catalans. "No entenem per què en altres matèries es fan desdoblaments i en aquestes no", ha assenyalat. En referència a l'actual desenvolupament de la llei orgànica d'educació, Aguirre ha destacat la falta de continguts suficients i necessaris en el currículum escolar actual i ha criticat la possibilitat d'oferir assignatures optatives en els tres primers cursos de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO).

D'altra banda, el professor de la Universitat de Belles Arts de Barcelona, Fernando Hernández, ha lamentat que el 30% de joves no finalitzin l'ESO i ha criticat les autoritats polítiques catalanes i de l'Estat. "Van a contracorrent de les tendències educatives que hi ha a la resta d'Europa. El currículum actual és excloent, ja que només es pensa en el camí a la universitat", ha afegit.Per la seva banda, el secretari general de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), Florenci Gutín, ha indicat que "en el Govern no hi ha ningú que sigui el nostre advocat". "El conseller de Cultura ha de tenir més pes i influència en el Parlament", ha opinat.

Document base de reivindicacions i millores per a l’àrea d’educació visual i plàstica el.laborat pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya


Comentaris

Entrades populars