'N-28039' de M. Lluisa Pérez Pereda.



La Galeria Antonio de Barnola de Barcelona presenta, fins el 30 de juny, l'exposició 'N-28039' de M. Lluisa Pérez Pereda.

Les fotografies són impressions digitals sobre tela i paper, sempre en blanc i negre, el que els dóna un cert sentit clàssic i auster, com si guardessin els últims testimonis de memòria real davant dels "tapats pictòrics" a color, que reforcen el joc de les aparences, l'absurd i l'extranyesa.

L'exposició està formada per 24 quadres de petit format, pertanyents a la sèrie: Taronger 30. Set quadres més, de diferents formats. Entre ells destaca un políptic que a manera de trencaclosques forma una gran biblioteca. Completen la mostra, quatre retrats, de la sèrie: "Galeria de Personatges", que formen part d'aquest projecte, tot i que el tema tractat són els escenaris arquitectònics ficticis, tenen una implicació directa amb aquest espai.

En aquest nou conjunt d'obres, la fotografia emprada, forma part de la documentació del procés de remodelació (projecte encara obert) d'un espai arquitectònic: TARONGER 30. És un primer exercici de reconeixement i apropiació d'un escenari amb una forta implicació emocional (ella ho denomina en aquesta primera fase el "NO LLOC") i que ha servit de superfície i profunditat narrativa per a després pintar sobre elles, manipular la imatge per mitjà de plànols, estructures, collages, formes i elements molt geomètrics de color, que provoquen interferències i despullen a la fotografia del seu inicial sentit documental creant aquesta nova imatge final, personal i enganyosa.

L'obra de M. Lluisa Pérez Pereda es caracteritza per la intervenció pictòrica sobre la fotografia, on en ocasions es perd el rastre entre l'una i l'altra, resultant una imatge final híbrida i mestissa que qüestiona els límits d'una realitat (fotogràfica) i la possibilitat ilusionista i enganyosa de la pintura.

Entrades populars