Uli Schulz



Uli Schulz, ara farà uns anys, treballava al Taller Mina, un antiga fàbrica que s'havia reconvertit en un espai de creació excepcional. Situat prop de les Drassanes de Barcelona era ocupat per artistes de tot el món. Malauradament, es va enderrocar sense compassió. La Uli, pintora alemanya nascuda a Munic, era una de les artistes residents que més m'agradaven. Després de l'enderroc, a l'igual que els altres companys del taller va mudar-se a un atelier de ciutat vella i, posteriorment, al Poble Nou. Ara, viu a cavall entre Alemanya, on hi ha la major part de galeries que mouen la seva obra, i Barcelona, on hi té l'estudi.

L'obra d'aquesta jove creadora amb tant de talent és interessant i recomanable de conèixer. Podeu visitar la seva web. Hi trobareu el millor d'aquesta pintora. Un treball molt adult, seriós, mesurat i auster. Amant dels colors terrossos i de les línies reticulars. La Uli un dia em va confessar que, en realitat, ella reprodueix i manipula mapes. Plànols que, suposem, són reflex d'urbs i ciutats que ella imagina. De trajectes de la seva infància, camins de les seves experiències vitals.

Manté una tècnica i un estil molt germànic encara que podem trobar certes influències de Pollock o de Tàpies en el seu treball. El resultat és d'una bellesa exquisida. A mida que passen els anys, he pogut anar constatant l'evolució de la pintora, cada vegada més subtil, més etèria en l'ús de l'espai i del color. Els tons terrossos, els ocres, deixen pas a blancs i marfils més lleugers i les retícules desapareixen o es simplifiquen i minimitzen en formes flexibles i allargassades o en cercles tancats.

Web de l'Uli Schulz: http://www.uli-schulz.de

/ Daniel Solano

Entrades populars