L'exposició 'Fotògrafes pioneres a Catalunya' a Gandesa



Gandesa acull fins al 6 de setembre l'exposició itinerant organitzada per l'Institut de les Dones "Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia". La capital de la Terra Alta acull al Palau del Castellà les obres de les primeres dones catalanes que es van dedicar professionalment a la fotografia. En total s'exposen les obres de dotze fotògrafes captades entre finals del segle XIX i la dècada dels anys 60 del segle XX.

Entre les fotògrafes transgressores trobem els noms d'Anaïs Napoleó, la primera professional a Catalunya; Madronita Andreu, filla del famós doctor Andreu; i la primera reportera gràfica catalana, Joana Biarnés.

L'exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya" ha estat possible gràcies a un laboriós treball d'investigació i recuperació de la fotògrafa barcelonina Colita i l'historiadora irlandesa Mary Nash. Amb aquesta mostra intenten recuperar i modificar la memòria col·lectiva sobre un món que, com en moltes altres disciplines artístiques, dirigien els homes. Les 12 autores que protagonitzen la mostra aporten, doncs, una visió diferent dels referents visuals que guardem del segle XIX i XX. Fins al 6 de setembre, podeu veure-les a l'exposició "Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia" al Palau del Castellà de Gandesa, a la Terra Alta. Els que no hi arribeu a temps, la pròxima parada d'aquesta mostra serà Olot, a la Garrotxa.

Entrades populars