Presència catalana a l'Estampa de Madrid



Catalunya ha tingut la representació més nombrosa a la Fira Internacional del Gravat i Edicions d'Art Contemporani (Estampa), que s'ha celebrat a Madrid aquest cap de setmana, amb onze galeries especialitzades en art gràfic i cinc artistes establerts a Barcelona.

Estampa ha reunit prop de 100 expositors entre galeries i institucions nacionals i estrangeres relacionades amb la difusió i comercialització d'edicions d'art, segons ha informat l'organització.
Les galeries catalanes presents són Apart Edicions, Círculo del Arte, Contratalla-Art, Dirt Galería, El Almez-El Lledoner, Iguapop Gallery, 9 Montcada art, Ob-Art Video, Polígrafa, Obra Recent, Raíña Lupa i Yves Rivière.

D'altra banda, Estampa ha tancat un acord de col·laboració amb Loop, l'esdeveniment més important que té lloc a l'estat espanyol relacionat amb el videoart i que s'estructura entorn d'una fira i un festival a Barcelona. Per aquest acord, Loop s'ha compromès a presentar en la seva pròxima edició, prevista pel març del 2008, l'obra videogràfica dels artistes que resultin seleccionats aquest any en la secció 'Las tentaciones de Estampa'.

Alhora, cinc artistes catalans o amb residència habitual a Catalunya presentaran obres a Estampa. Entre els artistes, hi ha Boris Hoppek, Jordi Ribes, Meritxell Duran i Carmen Hierro.
El país convidat en aquesta edició serà el Regne Unit, que estarà representat per una exposició de l'obra de Hugh Stoneman, considerat un dels millors gravadors britànics dels últims anys, i una mostra de videoart procedent de la Film and Cideo Umbrella, la prestigiosa institució londinenca que produeix pel·lícules i vídeos d'artistes internacionals.

Entrades populars