'Rastres de rostres' de Claudi Puchades a Olokuti



Art Neutre? i Olokuti us conviden a la inauguració de l'exposició 'RASTRES DE ROSTRES' de Claudi Puchades, que tindrà lloc aquest dijous dia 18 d'octubre a partir de les 19,30 h. Al Centre Cultural Olokuti (antiga GOA) del carrer d'Astúries 36-38 de Barcelona (Gràcia). L'exposició serà presentada per Arnau Puig, filòsof i crític d'art, i romandrà oberta al públic fins al 21 de novembre amb entrada gratuïta.

Els comissaris de l'exposició són Emma Giné i Daniel Solano, coordinadors d'Art Neutre?

RASTRES DE ROSTRE, PER LA CARA / Claudi Puchades

"Conscient que “la cara continua sent el mirall de l’anima” dibuixo i pinto rostres de manera gairebé compulsiva des d’abans de tenir ús de raó i sobretot ara, als 56 anys, quan sembla que l’he perduda, llançant-me a mostrar-los en exposició per la cara, sense més bagatge artístic que el que em van donar, encara adolescent, quatre dibuixets publicats en un parell de revistes de l’epoca, algunes il.lustracions sortides aquí i allà i una primera exposició individual en joiera i galeria d’art barcelonina, quan ja tenia barba a la cara, que curiosament es va convertir en un fet aïllat perdut en la meva ja dil.latada i llunyana història personal, quan jo imaginava, ingenu, que seria el punt de partença d’una vida d’artista llarga i fructifera.

Conscient també que “l’home és més les seves circumstàncies que ell mateix”, aquell possible rastre de vida d’artista s’ha convertit, en el meu cas, en rastre intens de vida de crític d’art i de comunicador cultural a la tele i sobretot a Catalunya Ràdio amb el programa “Babel” com a referent principal de passat i amb tota la dinàmica actual del nou projecte cultural d’iCat fm, on les arts plàstiques han trobat les seves imatges reals i jo la possibilitat de penjar els meus dibuixos originals en el meu blog, tot recuperant, entre una cosa i l’altre, el meu rastre d’artista, i tots els rastres dels rostres que duia en el meu interior i que ara exposo i poso davant les vostres cares, que són com els meus rostres pintats amb els vostres rastres corresponents".


[bio] Claudi Puchades Batlle (Barcelona, 1951), Radiofonista cultural, crític d’art i artista plàstic, amb residència habitual a Sant Pol de Mar (Maresme). Llicenciat en Història de l’Art (Universitat de Barcelona) amb estudis d’arquitectura. President dels Amics de les Arts de Sant Pol de Mar durant set temporades. Membre del Consell Directiu del FAD durant dos anys. Membre del Jurat dels Premis Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals una temporada. Membre de jurats de diversos premis d’arts plàstiques. De formació artística autodidàctica havia publicat els seus dibuixos a Oriflama i Tele/Exprés, va participar a l’exposició col.lectiva “Viva la Publicidad” al Poblenou amb els dibuixants Fer, Toni Batllori, Joma i Alfons López, i va fer una primera i única exposició individual de dibuixos aquarel.lats i escultures de fusta a la joieria Rosa Bisbe de Barcelona. Ha estat director, guionista i presentador de diversos programes culturals a TVE (Signes, Crear i viure, Punt de Fuga, i Alicia) i a Radio Nacional (Artes y Letras). A Catalunya Ràdio ha estat realitzador de programes culturals com A l’ombra de l’Art, New Look, i Babel, i ara col.labora a “El Suplement” de Xavier Solà amb la seva secció “On és en Claudi?”. A iCat fm és el responsable de la secció d’Arts Plàstiques, col.labora al programa “Cabaret Elèctric” amb temes d’art i des del seu blog d’iCat fm comunica cada dia virtualment els seus punts de vista sobre l’art i la vida alhora que penja els seus dibuixos originals. Octubre 2007: Exposició “Rastres de Rostres” al Centre Cultural Olokuti del barri de Gràcia de Barcelona. Novembre 2007: Participació per primera vegada a l’HIPERMERC’ART a la Sala Vinçon de Barcelona, en la seva 24ena edició.

Entrades populars