José Moreno i Mireia Cifuentes a la Galeria Trébol




TRÉBOL BCN ART, presenta l'exposició dels artistes José Moreno i Mireia Cifuentes, que s'inaugura avui dijous a partir de les 8 del vespre i es podrà veure fins el 5 de gener de 2008.




A la sala superior exposará José Moreno Fernández, artista resident a Sabadell però viatger de tota la península, deixant petjada del seu talent de la ma de la seva vessant escultòrica. I es que José Moreno és un artista total, treballant des de la senzillesa la pintura, la escultura, la fotografia i la literatura. Potser d’una manera renaixentista, sent que totes les disciplines són igual d’importants, al temps que magnífiques per la seva diferenciació, tot i que interaccionen continuament tant a la realitat tangible com a la imaginació creadora. L’aparent simplicitat d’algunes peces amaga una feina incansable que la fa arribar fins al punt just de terminació. A les sèries que ara ens presenta, podrem apreciar de prop el mestratge de les seves veladures i la qualitat dels seus moderns “sfumatos”. De fet, el propi José Saramago ha destacat de l’obra que Moreno va projectar com a homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil, al seu Orce natal, la seva sobrietat i concreció, idònia i ajustada completament al motiu que la va originar. Un “lloc” més que una “escultura”.

A la planta baixa contemplarem una retrospectiva de Mireia Cifuentes Freixas, amb la inclusió d’alguna obra recent. Així tindrem una visió general de la trajectòria abstracta d’aquesta pintora barcelonina. Aquells que només coneguin la seva vessant figurativa, amb esplèndids paisatges, bodegons i apunts del natural d’impecable habilitat tècnica, quedaràn sorpresos por una depurada y exquisida abstracció, amb un toc inconfusible que prové de la unió del talent i l’experiència. Més que considerar-se creadora, Mireia Cifuentes considera que la creació apareix mitjançant el fluir de l’activitat artística a través d’ella. No obstant, es tracta d’un procediment i no d’una excusa, doncs l’autora no es deté fins que troba l’obra completament acabada. Olis, acrílics o tècniques mixtes, aprofita l’atzar creatiu, sempre present a l’estudi de l’artista, com una oportunitat de dirigir el seu treball en la direcció correcta.

Entrades populars