Purita Campos guanya el Premi Ivà



El XXIII Concurs de Còmics 'Ciutat de Cornellà' lliurarà demà dimecres el Premi Ivà al millor historietista professional a la catalana Purita Campos, dibuixant de còmics per a noies que és autora de personatges com Gina, Esther i May Dunning, han informat avui els organitzadors.
El guardó es lliurarà quan s'inauguri l'exposició d'aquest concurs, demà a la sala d'exposicions El Castell. Es mostraran els treballs guanyadors i finalistes, d'entre els 54 originals. Segons el regidor de Joventut, Jordi García, les obres són "molt variades i d'una gran qualitat".

El guanyador del premi del Concurs de Còmics ha estat el barceloní de 26 anys Martín Romero, per l'obra 'El lobo', i el millor autor júnior és Daniel López, de 13 anys i de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), per 'El viaje'. La Mostra del Còmic de Cornellà es completa amb altres exposicions, classes magistrals i presentacions. Els dibuixants de la revista 'Jueves', Òscar Nebreda i Carlos Azagra, oferiran dues classes magistrals obertes a la participació d'aficionats al dibuix.

Al centre Comercial Llobregat s'instal·larà fins al 24 de novembre una exposició amb els treballs presentats pels autors locals de còmics. El Centre Cultural Joan N.García-Nieto acollirà una exposició que recull els autors guardonats pel Concurs de Còmics al llarg de la seva història.
El certamen també ha volgut homenatjar Lluís Amela, dibuixant local que presentarà al centre Cívic de Sant Ildefons les seves caricatures de ciutadans de Cornellà i de personatges del seu entorn que ha realitzat de manera autodidacte. El 9 de novembre, el director de l'escola del còmic Joso, Josep Solana, presentarà al centre Cultural García-Nieto 'The libro', que resumeix els 25 anys d'història d'aquest centre educatiu. / EP

Entrades populars