"Santiago Rusiñol. L'artista total"


La Diputació de Barcelona ha publicat el llibre "Santiago Rusiñol. L'artista total" amb la participació de diversos experts en les diferents facetes de l'obra de l'artista que fan que el qualificatiu de total s'ajusti perfectament a la realitat.


Santiago Rusiñol, va néixer a Barcelona l'any 1861 i va morir a Aranjuez l'any 1931, va ser realment un artista polifacètic i un dels líders del Modernisme a Catalunya, com a pintor, escriptor, col.leccionista, periodista i dramaturg. Un personatge valorat tant per la qualitat com per la quantitat de la seva obra, amb una estimable producció pictòrica de més d'un miler d'obres, i amb un centenar de llibres escrits, a més d'un gran nombre d'articles publicats.


Per tot això, Santiago Rusiñol està considerat com un referent decisiu de l'art, la literatura i les idees estètiques del seu temps, amb influència notable en el gust d'èpoques posteriors i en la nostra pròpia manera actual d'entendre la cultura en general. Com a complement de les paraules dels experts, el llibre presenta un ampli repertori gràfic que il.lustra perfectament l'obra i la peripècia vital de Rusiñol. / Claudi Puchades d'Icatfm.

Entrades populars