Concurs per nomenar el nou director del MACBA


El consorci del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha convocat des d'avui i fins al 14 de març un concurs internacional per nomenar el nou director del centre d'art, descartant així altres procediments com l'elecció directa, segons ha explicat avui en roda de premsa el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i president de la comissió delegada del Macba, Jordi Martí.

Quan es tanqui el termini per presentar les sol·licituds, "a final de març", la comissió d'experts citarà per a una entrevista els candidats que consideri pertinents. Després, durant "els primers dies d'abril", elevarà una proposta de candidat a la comissió delegada i al consell general del museu, segons ha especificat Martí.

La plaça de direcció del Macba està vacant des que l'antic director, Manuel Borja-Villell, fos escollit per concurs el passat 22 de desembre per dirigir el Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofia de Madrid, al qual s'incorporarà definitivament demà passat.

En nom de la comissió, Martí ha considerat "necessari" convocar un concurs internacional per elegir director, i ha destacat que aquest procediment dóna "seguretat i garanties" que l'elecció estarà "ben feta". El secretari general de la Conselleria de Cultura, Lluís Noguera, ha apuntat que el concurs és "un bon mètode" per "construir l'objectivitat artística".

La programació del Macba pel 2008 està tancada i la del 2009 "està perfilada", de manera que "aquest temps de reflexió no ha d'alterar el funcionament del museu", ha considerat el president de la comissió delegada del Macba.

Entrades populars