El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona



El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat avui que el traspàs del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona "està malament" des de fa uns dos mesos, quan van rebre una "rectificació" del Ministeri que negava la possibilitat de traspassar-lo del Govern a la Generalitat.

El conseller, que ha fet aquestes declaracions després de la presentació del pla de museus de Catalunya, ha recordat que quan Carmen Calvo era la ministra de Cultura "hi havia un compromís" i que fins i tot "es va pactar que es podia transferir" el museu tarragoní, únic que queda de titularitat estatal a Catalunya.

Tresserras ha indicat que ja li havia comentat a l'actual ministre de Cultura, César Antonio Molina, la seva "decepció" per haver trobat per part seva "una resistència" amb la qual no comptaven.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona seria un dels pilars fonamentals del projecte de museu nacional de ciències socials que, segons ha anunciat avui el conseller, es preveu plantejar durant aquesta legislatura i el 2010 presentaran la maqueta del museu.

Entrades populars