Francesc Puntí a la Galeria Maragall Art


La Galeria Maragall Art (Rambla Catalunya, 116) de Barcelona exposa l'obra del pintor Francesc Puntí fins el 16 de febrer. A l'obra d'aquest artista català hi trobem "una preocupació per atrapar la mirada de l’espectador mitjançant la producció d’una satisfacció que sigui un quadre. Aquest desig es basa amb una idea prèvia que és la de satisfer el desig de mirar del pintor. Aquesta qüestió prèvia fa que la meva feina sigui la de produir petits artefactes que satisfacin la voracitat del ull - no amb l’abundància, sinó amb un cert minimalisme, amb una certa simplicitat -. Cal per això jugar amb la textura i la composició, amb la distribució i la disposició, amb la perspectiva i el color. Tot plegat inservible si el pintor no hi deixa una part d’ell mateix i aquest és el preu que cal pagar per obtenir aquesta satisfacció tan cara i tan rara."


A l’exposició hi ha cinc blocs temàtics. Un que són flors, el segon que són fruites i plats amb fruites o closques o coses, el tercer que són paisatges, el quart que són quadres i finestres que emmarquen o deixen veure paisatges i el cinquè que continua una temàtica de la darrera exposició que són els penjolls (coses penjades...). Cada bloc temàtic té les seves mides i el seu tractament. El tractament genèric és d’una pintura feta amb terres i pigments aplicats directament sobre la tela i fixats amb làtex i amb aglutinant acrílic.

[bio] Francesc Puntí va néixer a Taradell l’any 1959. Com a pintor ha realitzat diverses exposicions individuals des de l’any 1986, a la Galeria Matisse de Barcelona, l’any 1988 a la Galería Kreisler II de Madrid i a la Galeria Luís Adelantado de València, l’any 1990 i 1993 a la Galeria Anékdota de París i varis anys fins al 2006 a la Galeria Lleonart de Barcelona, entre d’altres. El gener del 2008 innaugura una nova mostra a la Galeria d’Art Maragall.

Entrades populars