Torna L'OVNI al CCCB


El Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB) dedicarà a la marginalitat la Mostra de documental independent i videoart OVNI-l'Observatori, que es va inaugurar el 23 de gener i durarà fins al 3 de febrer.

Amb el títol 'Exodus. Els marges de l'Imperi', la mostra audiovisual projectarà més de 200 vídeos de tot el món, molts d'origen asiàtic i africà, l'objectiu dels quals és promoure el pensament crític contra les situacions d'explotació i marginació de la nostra època.

El programador de l'exposició, Toni Serra, ha explicat, en roda de premsa, que els vídeos reflexionen sobre "la voluntat humana de fugir dels models dominants, polítics, físics, anímics i simbòlics d'aquests temps atavalats".

Així, l'actual edició d'OVNI-Arxius de l'Observatori abordarà problemàtiques actuals derivades de les estructures de producció que regeixen el món i que converteix en víctimes certs col·lectius. És el cas dels treballadors de les fàbriques d'exportació a la Xina, els pagesos clandestins d'origen palestí a Israel i els ciutadans que viuen en zones de conflicte a Llatinoamèrica, Txetxènia, el Líban i Darfur.

El cicle també reflexiona sobre altres realitats i formes d'organització alternatives que sorgeixen al marge de la societat desenvolupada, com el moviment d'autoorganització dels grups de persones 'sense sostre', les comunitats indígenes de l'Equador i Colòmbia, germandats de transvestits a l'Índia i grups de desertors als Estats Units.

Entrades populars