Les primeres exposicions pòstumes de Guinovart


La Fundació Espai Guinovart, ubicada a Agramunt (Lleida), ha inaugurat la primera exposició pòstuma del pintor, dibuixant i gravador català Josep Guinovart, que va morir el passat 12 de desembre als 80 anys. El dimecres 30 de gener s'inaugurarà una altra exposició de Guinovart al Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola (Barcelona).

Amb el títol de 'Guinovart i els fonaments dels nous realismes', la fundació que porta el seu nom exposa una vintena de teles del seu fons que el pintor va realitzar els anys 50 i 60. Entre elles destaca l'emblemàtica 'La Roda' (1948), pertanyent a la sèrie 'El Blat', en què "molts crítics veuen el començament de la maduresa de Guinovart" com a artista, segons ha explicat a Europa Press el director de la Fundació Espai Guinovart, Carles M. Sanuy.

Més reduïda i més recent serà l'exposició que acollirà el Parc Tecnològic del Vallès a la carpa de l'espai central a partir del dimecres 30 de gener. Titulada 'Terra i signes de mar', la mostra recull 14 peces de mitjà i gran format datades entre 2001 i 2006 i pertanyents a l'obra particular de l'artista, excepte 'Ítaca', una peça tríptica de gran format que forma part del fons de la Fundació Espai Guinovart, segons ha comentat el seu director.

La mostra plasma com Guinovart contraposava els paisatges d'Agramunt, en els que predominen les terres de secà i el cultiu de cereals, amb els paisatges marítims de Castelldefels (Baix Llobregat). La combinació d'aquestes obres "no és atzarosa", ha assegurat Sanuy, ja que per al pintor, Agramunt era "un espai de llibertat absoluta, com ho era el mar" mediterrani.

Entrades populars