Antonio Zapata i Martha Castellanos a Trébol

TRÉBOL BCN ART, Galeria d'Art i Taller de Fotografia, presenta l'exposició d'Antonio Zapata i Martha Castellanos, que s'inaugurarà el dijous, 28 de febrer de 2008, a partir de les 8 del vespre.

A la sala superior exposarà Antonio Zapata, artista polifacètic que, tot i tenir oficialment la seva residència oficial a Barcelona, passa llargues temporades cada any en altres llocs, preferentment al Nord d’Àfrica i a les Illes Canàries. Els paisatges d’aquests emplaçaments, amb una natura d’una força incontenible, han inspirat la seva obra pictòrica i escultòrica durant els darrers deu anys.

Al contemplar una mateixa obra podem experimentar dues sensacions aparentment antagòniques: per una banda, la d’observar un petit microcosmos que Zapata ha extret literalment del terra d’un d’aquests llocs esmentats, presentant-lo com l’obra d’art natural que és, per a que tothom ens adonem d’aixó; per una altra banda, podem contemplar a la mateixa obra, sense solució de continuitat, una vista de la Terra “a ull de satèl.lit”. Tot gràcies a les seves infatigables investigacions sobre diferentes materials i tècniques de treball.

El mateix autor recomana observar de tant en tant els seus quadres col.locats horitzontalment als nostres peus, mentre girem al voltant d’ells, per a comprendre realment el corrent sensorial que hi ha a l’interior de les seves magnífiques tècniques mixtes.


A la planta baixa podrem contemplar les pintures, dibuixos i gravats de Martha Castellanos, artista mexicana que ha fixat el seu taller a Catalunya en anys recents.

Compromesa amb el seu propi creixement personal i concienciada de la necesitat d’una actitud activa i vital cap a les altres persones i el nostre entorn en general, reflexa aquests principis a les seves obres de forma brillant, amb un clar domini de la tècnica en distintes disciplines, preferentment el dibuix (carbonet i llapis), la pintura (oli i acrílic) i el gravat (aiguafort, aiguatinta i punta seca).

Però és al gravat a on Castellanos potser destaca, reunint el millor de la resta de disciplines (la delicadesa dels seus apunts del natural i el traç segur de les seves pintures), realitzant unes imatges tan boniques com profundes, la qual cosa ha estat reconeguda a la seva terra i l’hi ha comportat importants encàrrecs per part de diverses institucions mexicanes.


Entrades populars