Els anys 70, 80 i 90 artístics a la Fundació Suñol


La Fundació Suñol exposarà un centenar d'obres representatives de l'art de la dècada dels 80 i 90 del segle XX a l'exposició '1970-2001', que a partir de demà es podrà veure en aquest espai museístic obert el maig del 2007 al passeig de Gràcia de Barcelona.

L'exposició mostrarà 97 peces d'artistes com Antoni Abad, Miquel Barceló, Eva Lootz, Adolfo Scholosser, Alberto García-Alix, Luis Gordillo, Joan Brossa, Pello Irazu, Carlos Pazos, Jaume Plensa, Susana Solano i Antoni Tàpies, entre molts altres, tots ells determinants en la creació de noves formes artístiques.

La fundació es va presentar el maig del 2007 amb l'exposició '1915-1995', que incloïa algunes de les obres més emblemàtiques del fons de la col·lecció Josep Suñol. A la mostra van poder veure's obres d'Andy Warhol, Alberto Giacometti, Giacomo Balla, Pablo Picasso, Joan Miró, Pablo Gargallo, Salvador Dalí i Lucio Fontana, que permetien traçar un recorregut no cronològic, sinó representatiu d'una itinerància conceptual per les avantguardes del segle XX.

Per a aquesta segona exposició, s'han seleccionat les obres de la col·lecció Josep Suñol que expliciten els contundents plantejaments dels artistes representats: es torna a potenciar el sentit interpretatiu de l'obra d'art i es recuperen el dibuix i la pintura com a suports per mostrar una realitat més emocional i expressiva d'allò més pròxim.

'1970-2001' se centra sobretot en els anys 80 i 90, dues dècades en les quals apareixen en l'escena artística moviments com la transavantguarda italiana, el neoexpressionisme alemany, la 'bad painting' i la nova escultura britànica. Aquests nous estils sorgeixen d'una percepció generalitzada sobre el debilitament en el progrés de l'art, de crisis del subjecte i del moviment modern. En aquest moment, es manifesta una certa desinhibició: tot és possible per transmetre vivències personals de manera instantània.

Entrades populars