Les 'vides minades' de Gervasio Sanchez


El fotoperiodista Gervasio Sánchez presentarà demà al centre de cultura Contemporània de barcelona (CCCB) l'exposició 'Vides minades. 10 anys', que retrata l'evolució dels nens que van ser mutilats fa deu anys i que es podrà visitar fins al 13 d'abril.

La primera part de l'exposició, que s'inaugura demà, mostra l'evolució de víctimes de mines antipersones --que provoquen 15.000 víctimes anuals-- que han crescut mutilades fins a convertir-se en joves, treballadors i pares. La segona part de la mostra recull 98 retrats, 48 pròtesis i 25 mines antipersones presentades en murals.

Sánchez és periodista des del 1984 i publica els seus treballs a 'El Heraldo de Aragón', 'La Vanguardia' i col·labora amb la Cadena SER i la BBC. A més, és autor de diversos llibres fotogràfics com 'El cerco a Sarajevo' (11995), 'Niños de la guerra' (2000) i 'La caravana de la muerte. Las víctimas de Pinochet' (2002), entre d'altres.

'Vides minades' és un projecte que realitza des del 1995 amb el suport d'Intermon Oxfam, Mans Unides i Metges Sense Fronteres, així com amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i DKV Seguros. El projecte té un llibre que porta el mateix títol, publicat per l'editorial Blume, i que recull part de les fotografies que es podran veure a la mostra.

Entrades populars