Artícula, la nova fira virtual d'art


El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) activarà el juny una fira virtual a Internet, anomenada 'Artícula' i que la seva portada ja es pot veure al domini 'articula.info', amb la finalitat de reactivar el mercat i fomentar el turisme cultural a Catalunya, on arriben "riuades de potencials compradors" que no es s'han de "deixar escapar a un país creatiu com aquest", ha assegurat el president del gremi, Jordi Barnadas.

Segons ha explicat Barnadas en una entrevista concedida a Europa Press, 'Artícula' serà una "carta de presentació" de les 113 galeries catalanes agremiades que mostraran la imatge i característiques de 20 de les seves peces d'art sobre les quals els internautes podran demanar més informació i fins i tot tancar la compra. A més de per galeries, la recerca d'obres es podrà fer per artistes i per segles.

Les "més beneficiades" seran les galeries de les comarques catalanes que, per motius geogràfics, estan allunyades dels circuits turístics, ha estimat Barnadas, però, en tot cas, ha indicat que Barcelona "s'ha d'espavilar" pel que fa al turisme cultural, pel que "Madrid ha apostat molt". "Si es vengués Catalunya com a terra de cultura vindria més gent per conèixer l'art català", ha assegurat.

"Els polítics han d'adonar que es necessita fer molta pedagogia sobre l'art" perquè "en els pròxims 10 anys, el turisme mundial passarà per Europa" i s'ha d'"aprofitar la marca 'Barcelona'" com a ciutat moderna i atapeïda d'art, ha plantejat el president del GGAC.

Entrades populars