Mikel Laburu al Centre Cultural Barradas


El fotògraf Xabier Mikel Laburu exposa fins al 12 d'abril al Centre Cultural Barradas de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) una selecció de 18 fotografies amb el títol 'Dones del Marroc, vides en blanc i negre'. L'exposició pretén donar a conèixer la vida de sis dones del nord del Marroc amb edats compreses entre els 18 i els 50 anys.

L'exposició està organitzada per la Fundació Josep Comaposada, la UGT de l'Hospitalet i el sindicat Confederació Democràtica del Treball del Marroc, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Les fotografies mostren dones que treballen fora de casa i que volen lluitar pels seus drets, en una societat on encara no existeix la igualtat entre homes i dones. Segons Xabier Mikel Laburu, la realització de les fotografies va ser "difícil", ja que les dones al Marroc posen moltes dificultats per parlar públicament.

L'Ajuntament de l'Hospitalet, al costat d'UGT i la Fundació Comaposada treballen des de fa uns quants anys a la zona nord del Marroc en projectes de formació de dones per a la seva integració al món laboral. Aquest any, el consistori dedica 17.000 euros a aquesta zona del nord d'Àfrica.

L'exposició de fotografies 'Dones del Marroc, vides en blanc i negre' es pot veure al centre Cultural Barrades fins al 12 d'abril, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores i els diumenges d'11.00 a 14.00 hores.

Entrades populars