Conservació i restauració de mosaics a Castelló


El Museu de Belles Arts de Castelló acollirà demà i el 9 d'abril una jornada sobre conservació i restauració de mosaics. L'acte s'emmarca en el cicle que organitza Castelló Cultural sobre el Patrimoni Cultural Valencià, segons han informat en un comunicat fonts del Consell.

En total, s'han inscrit 75 persones procedents de diversos punts d'Espanya. Dissabte es realitzaran cinc conferències en què els experts tractaran temes com el tractament, la conservació o les causes d'alteració dels mosaics, i dimecres es clausuraran les jornades amb una conferència.

Concretament, dissabte començarà la jornada amb la conferència "L'art del mosaic i la seua evolució", a càrrec de Guadalupe López Monteagudo, investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques de Madrid. A continuació, la restauradora del Museu de Prehistòria de València, Trinidad Pasíes, abordarà dos temes: les causes de l'alteració en paviment de mosaics, i les alternatives i tractaments de la conservació dels mosaics.

A la vesprada, la restauradora de l'Institut del Patrimoni Històric Espanyol, Soledad Díaz, oferirà una altra xarrada. Després, l'especialista en restauració arqueològica Pía Rodríguez parlarà dels tractaments de conservació i de restauració en mosaics del Museu d'Écija.

Dimecres serà, una altra vegada, Trinidad Pasíes, qui parle dels "Mosaics romans de la Comunitat Valenciana: situació actual de les troballes. Els mosaics de la província de Castelló".

Entrades populars