Directores de cinema catalanes a Stuttgard


Roser Aguilar, una de les directores catalanes ponents.

Les directores de cinema catalanes Roser Aguilar, Mireia Ros, Judith Colell i Laura Mañá debatran dimarts a Stuttgart (Alemanya) sobre la situació de la dona al cinema, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat.

Aquest esdeveniment, que es realitzarà sota el lema 'Dirigim, ergo existim', és una iniciativa de l'actriu i productora Montserrat Alcoverro, i ha rebut el suport del consorci Català Films&TV, l'Institut Ramon Llull, Televisió de Catalunya, i l'associació el Drac Màgic.

L'acte està emmarcat dins del Festival Cinema Llatí d'Alemanya. Alcoverro, encarregada de moderar-lo, creu que l'"enorme" desproporció entre les pel·lícules dirigides per dones i el número total d'estrenes "justifica" la reivindicació de l'aportació femenina al cinema.

El festival inclourà cinc projeccions de directores catalanes, '53 días de inverno', de Judith Colell, 'El triunfo', de Mireia Ros, 'La doble vida del faquir', de Elisabet Cabeza y Esteve Riambau, 'Morir en San Hilario', de Laura Mañá, i 'Lo mejor de mí', de Roser Aguilar.

Durant el cicle, que aquest any celebra la seva XV edició, també es farà una retrospectiva sobre l'obra del realitzador català José Luis Guerin. Per a això, es projectaran 'Unas fotos en la ciudad de Silvia', 'Tren de sombras', 'En construcción', i 'En la ciudad de Silvia'.

El certamen tindrà un caràcter itinerant i visitarà les ciutats alemanyes de Tübingen, Sttutgart, Heidelberg, Frabkfurt, i Friburg durant el mes d'abril.

Entrades populars