Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient


El XV Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Catalunya (FICMA-C) comença avui al Prat de Llobregat. Fins el 8 de juny es projectaran, al Teatre Modern, desenes de pel·lícules amb una temàtica comuna i que provenen de vint-i-cinc estats. Com sempre, els films es reparteixen en tres seccions, dues de documentals i una de curts-metratges, i totes aspiren al màxim guardó del certamen, el Sol d'Or. Enguany, el FICMA-C vol posar especial atenció als problemes de l'aigua.

'Donades les difícils circumstàncies que travessem per la falta d'aigua, ens proposem de sensibilitzar i proposar alternatives, amb el mateix rigor que altres anys, però amb l'èmfasi que l'actualitat requereix', ha explicat el director del festival, Jaume Gil. Justament, el FICMA-C participarà amb una secció dedicada a l'aigua a la pròxima Expo Universal, que girarà entorn a aquesta qüestió i que es farà a la ciutat aragonesa de Saragossa aquest estiu.

Una altra de les novetats d'enguany és la inauguració de la Ficmateca, una videoteca dedicada als temes ambientals que oferirà els films i documentals que han participat al llarg d'aquests anys al festival.

Enguany, el FICMA-C celebra el quinzè aniversari, cosa que el converteix en el festival sobre medi més antic d'Europa. Arriba, doncs, a un punt d'inflexió, segons que expliquen els organitzadors, i vol començar una nova etapa per arribar a més gent i 'generar un canvi positiu en la societat'. En aquest sentit, Jaume Gil explica que 'si hi ha algú que de veritat pot canviar tot això són les noves generacions, els joves, i per això aquesta edició es dedica a ells. Volem saber què els preocupa i, a partir d'aquí, començar a treballar.'

Entrades populars