No a la manipulació de l’obra de Gaudí






Sóc home de plaers petits i de grans intensitats i no m’agrada la massificació sobretot quan es tracta de plaers culturals, que de fet jo associo a qualsevol altre tipus de plaer perquè les emocions de tota mena les trobo en qualsevol situació vital activa o contemplativa d’acord amb un concepte de cultura global.


Per això em plau saber que persones i col.lectius del món de la cultura estan impulsant una campanya ciutadana per reactivar l’oposició a la possible vulneració del patrimoni que va llegar l’arquitecte Antoni Gaudí amb restauracions deficients.


La campanya es coordina i s’impulsa des del FAD i s’adreça a entitats culturals, ciutadanes i a les que es dediquen a la defensa del patrimoni, amb la mirada posada de manera especial en la casa Batlló i possiblement en el palau Güell de Nou de la Rambla, que continua tancat encara per restauració.


Es torna a parlar també de la Sagrada Família i de la justificació de la continuació de les obres, ja que els impulsors d’aquesta campanya censuren que les administracions catalanes considerin que el turisme massiu i les seves servituds estan per sobre de la protecció d’un patrimoni únic i universal.


Mai no m’ha agradat la idea de la continuació de les obres de la Sagrada Família ni els seus resultats actuals, i sempre m’ha semblat molt més atractiva, fins i tot segons criteris de turisme cultural, la idea d’una Sagrada Família inacabada amb tot el rerefons d’emocions romàntiques que el temple hauria despertat d’aquesta manera, a l’entorn de la figura fantàstica d’Antoni Gaudí.

Entrades populars