Mort i art modern a l'IVAM



L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) inaugura hui l'exposició "One way, one ticket", concebuda com un assaig sobre la visió de la mort en l'art modern i contemporani a través d'unes 70 obres d'artistes de la talla de Heartfield, Renau, Saura, Markus Lupertz, Andrés Serrano i John Davies, entre d'altres. La selecció repartix els seus fons entre la Sala de la Muralla de l'IVAM i, per primera vegada, l'Espai Metropolità d'Art de Torrent (EMAT).

La mostra ha estat presentada hui en roda de premsa per la directora del museu, Consuelo Ciscar, l'alcaldessa de Torrent, María José Català, el regidor de Cultura, Modesto Muñoz, el director de l'EMAT, Javier Ferrer, i Joan Ramon Escrivà, comissari de l'exposició. També han estat presents alguns dels creadors que col·laboren en el projecte, com Ramon De Soto, Carmen Calvo i Jorge Ballester.

L'exhibició, que es podrà contemplar fins al 16 de novembre, s'articula al voltant a la instal·lació de Christian Boltanski "La réserve des suisses morts" i inclou obres procedents de la col·lecció pròpia de l'IVAM.

El recorregut expositiu que s'ha dissenyat consta de 63 peces -57 d'elles exposades a l'IVAM i sis a l'EMAT- que abracen diverses disciplines, com la instal·lació, fotografia, pintura i escultura.

Així, a l'EMAT es pot contemplar la instal·lació de Christian Boltanski "La réserve des suisses morts", juntament amb obres de Ross Bleckner, James Lee Byars, Carmen Calvo, John Davies i Equip Crònica.

A la Sala de la Muralla de l'IVAM es podran vore també treballs de John Heartfield, Josep Renau, Antonio Saura, Ramón de Soto, Julio González , Antoni Tàpies, Markus Lupertz, Cristino de Vera, Francisco Bores, Eduardo Arroyo, Equip Realitat, Andrés Serrano, Cristina Lucas, Geoge Grosz, Carmen Calvo, John Davies, Equip Crònica, etc.

La mostra pretén posar en relleu com el diàleg amb la mort ha estat "consubstancial al fet artístic mateix des dels seus temps més remots", segons els responsables de la presentació. La mateixa activitat artística, és a dir, la producció d'imatges per part de l'home és, en essència, "un combat contra la caducitat de la vida, i una necessitat de pervivència d'una societat al llarg del temps", han afirmat.

D'esta manera, cadascuna de les obres exposades a l'IVAM i a l'Espai Metropolità d'Art de Torrent, és una posada en escena d'esta observació subjectiva i rigorosa de la vida, carregada de records pregons, de ferides profundes que aconseguixen eixir a través d'una expressió plàstica cenyida a estes llums i ombres de la memòria.

Entrades populars