Restauren el Pont del Diable de Tarragona

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat avui l'adjudicació provisional de les obres de recuperació del Pont del Diable, que suposaran una inversió de 1.292.803 euros i els treballs de les quals s'iniciaran a finals d'aquest any o principis del 2009. L'adjudicatària ha estat l'empresa Estudios Métodos de la Restauración.

Les obres del Pont del Diable de Tarragona, un aqüeducte de l'època romana que forma part del conjunt Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, duraran uns tres anys, segons ha explicat la portaveu del govern municipal, Begoña Floría. El monument quedarà cobert i s'anirà obrint per parts a mesura que finalitzin les obres.

La condició amb la qual ha de treballar l'empresa és la de no alterar els dipòsits sobre les superfícies externes o internes del monument tenint en compte que els líquens o altres incrustacions susceptibles de ser datades no s'eliminaran ni es tractaran a menys que representin un risc per a la conservació del monument.

L'objectiu dels treballs és consolidar l'aqüeducte i els seus carreus, eliminar les maleses que afectin la seva estructura i, segons ha remarcat Floría, "posar-ho en valor". A més, s'aprofitarà per arreglar algunes obres anteriors, dels anys 60, que es van fer de manera inadequada.

Del pressupost total de les actuacions, aproximadament un milió l'aportarà l'Estat. Segons Floría les obres que es faran seran perquè el monument, datat al segle I abans de Crist, "pugui mantenir-se 2.000 anys més".

El Pont del Diable --conegut també com el dels Farreras-- està situat a quatre quilòmetres de la ciutat. Fa 217 metres de llarg i 27 d'alt. El formen dos nivells amb arcs superposats i està construït a base de carreus units en sec./EP

Entrades populars